Contactar:

Associació Cultura Gastro

Durant el segle XIX es va produir una revolució industrial a molts països europeus, com Anglaterra, França i Alemanya. Aquesta revolució va suposar un canvi radical en la forma de produir aliments, roba i altres productes, gràcies a la utilització de maquinària i la concentració de la producció en grans fàbriques. Aquest canvi va portar a un gran augment de la població urbana i a la creació de nous models de negoci, com les cooperatives i les societats anònimes.

Aquesta transformació va tenir un impacte enorme en les condicions de vida de la gent, ja que molta gent va deixar els camps per anar a treballar a les fàbriques, en condicions laborals molt dures. A més, es van crear grans ciutats industrials, com Manchester i Birmingham, on la contaminació i la misèria eren molt grans. Tot això va portar a la formació de moviments socials i polítics que lluitaven pels drets dels treballadors i per una millor distribució de la riquesa.

La revolució industrial també va tenir un impacte significatiu en l’art i la cultura, amb l’aparició de moviments com el Romanticisme i el Realisme, que reflexaven les noves realitats socials i polítiques de l’època. A més, es van produir grans avanços en la ciència i la tecnologia, com la invenció de la màquina de vapor i el telègraf elèctric, que van canviar la manera com les persones es comunicaven i viatjaven.

En resum, la revolució industrial va ser un període de canvis profunds en tots els àmbits de la vida, que van transformar la societat i van obrir el camí a la modernitat.

Número d'inscripció: 50797   ·   Data inscripció: 13/06/2013   ·   Població: Barcelona   ·   Comarca: Barcelonès

Número d'inscripció: 50797
Data inscripció: 13/06/2013
Població: Barcelona
Comarca: Barcelonès

Finalitats de l'entitat

Article 2. Els fins de l’associació són l’estudi i difusió del patrimoni gastronòmic, en totes de les seves manifestacions.
Per aconseguir les seves finalitats, l’associació realitza les activitats següents:

  • Promoció d’esdeveniments i concursos relacionats amb els esmentats estudi i difusió.
  • Organització de cursos i actes pedagògics relacionats amb el coneixement de la gastronomia.
  • Creació, traducció, edició, publicació i/o distribució de continguts relacionats amb la gastronomia.
  • Col·laboració amb d’altres associacions i ens amb personalitat jurídica pròpia que serveixin a les finalitats abans esmentades, sigui de forma parcial o de forma íntegra.

En queda exclòs tot ànim de lucre.

Font de la informació: Generalitat de Catalunya. Departament de Justícia, Drets i Memòria. Última actualització: 21/09/2025.

Altres associacions de gastronomia de Barcelona