Associació per la Difusió del Menjar Sa i Natural del Dolç i els seus Derivats
L’Associació per la Difusió del Menjar Sa i Natural del Dolç i els seus Derivats promou la sana alimentació centrada en la cultura del dolç tradicional i natural. Fomenta la protecció i difusió de receptes casolanes saludables, organitza cursos i esdeveniments per ensenyar a menjar dolç de manera sana amb productes locals.
L’associació estableix vincles amb altres entitats per oferir alternatives alimentàries saludables i ecològiques. Sensibilitza la ciutadania sobre la importància de consumir productes no agressius per a la salut, elaborats amb tècniques ecològiques. També impulsa la col·laboració amb administracions per potenciar la salut a través de l’alimentació dolça i natural.
Entre els seus serveis destaca l’organització d’activitats i cursos dirigits a diferents col·lectius com associacions de pares i mares o jubilats, amb l’objectiu de difondre la correcta alimentació dels dolços i els seus derivats. El club fomenta activitats esportives i gastronòmiques relacionades amb aquests valors.
Contactar
Junta directiva 2025
Aquestes són les 3 persones que formen part de la junta directiva de l'Associació per la Difusió del Menjar Sa i Natural del Dolç i els seus Derivats segons el registre de la Generalitat de Catalunya el 14/09/2025.
Presidenta:
Lídia Rovira Rabinal
Secretària:
Silvia Rovira Rabinal
Tresorera:
Rosa Rabinal López
Els membres de l'òrgan de govern de l'entitat poden haver variat.
Depen de la propia entitat notificar-los a la Generalitat per mantenir-los actualitzats.
Finalitats de l'entitat
Article 2. Els fins de l’associació són:
- Creació d’un espai interactiu en la ciutadania per compartir, promocionar i difondre la sana alimentació en especial la de la cultura del dolç al nostre país.
- Crear lligams entre altres associacions destinades a la correcta i sana alimentació ecològica per intercanviar inquietuds i esforços per aportar a la ciutadania una alternativa sana i bona d’alimentació que li procuri vetllar per la seva salut.
- Protegir i promocionar les receptes casolanes de productes dolços i sans per defensaries davant a l’enorme pressió mediàtica de dolços preparats amb condiments i productes no tant sans per la salut i el consum de dolços i els seus derivats.
- Organitzar i potenciar events i cursos destinats a la difusió del cóm poder menjar dolç i sa amb productes de la terra.
- Crear una implicació amb les administracions per tal de potenciar la salut en la pràctica del menjar i en especial la del dolç i els seus derivats.
- Sensibilitzar a la ciutadania perquè apostin per cuinar i adquirir productes no agressius amb la salut, elaborats i cultivats d’acord amb tècniques ecològiques i sanes.
Per aconseguir les seves finalitats, l’associació realitza les activitats següents:
- Organització de events i cursos sense ànim de lucre a diferents associacions com jubilats, Associacions de Pares i Mares d’escoles, Associacions escolars a fi de difondre la correcte i sana alimentació dels dolços i els seus derivats. En queda exclòs tot ànim de lucre.
Font de la informació: Generalitat de Catalunya. Departament de Justícia, Drets i Memòria. Última actualització: 14/09/2025.
Altres associacions de gastronomia
Barcelona
Barcelona
Sant Just Desvern
Begues
Lloret de Mar