Contactar:

Associació Maro Lebiad

L’Associació Maro Lebiad és una entitat gastronòmica que promou la sobirania alimentària i l’autodeterminació del poble sahrauí. Fomenta la cultura gastronòmica, la formació de professionals i la inclusió social mitjançant esdeveniments, tallers i projectes de cooperació, defensant productes locals i sostenibles amb una clara vocació solidària i sense ànim de lucre.

Número d'inscripció: 76586   ·   Data inscripció: 03/12/2024   ·   Població: Cornellà de Llobregat   ·   Comarca: Baix Llobregat

Número d'inscripció: 76586
Data inscripció: 03/12/2024
Població: Cornellà de Llobregat
Comarca: Baix Llobregat

Junta directiva 2025

Aquestes són les 5 persones que formen part de la junta directiva de l'Associació Maro Lebiad segons el registre de la Generalitat de Catalunya el 10/04/2025.

President:
Ahmed Mohamed Saleh

Secretari:
Lahbib Sid Ahmed Hamdi

Tresorer:
Sidahmed Alamine Aali

Vocal 1r:
Clara Jorge Blanco

Vocal 2n:
Kaltum Lahsen Bachir

Els membres de l'òrgan de govern de l'entitat poden haver variat.
Depen de la propia entitat notificar-los a la Generalitat per mantenir-los actualitzats.

Finalitats de l'entitat

Article 2.- Les finalitats de l’associació són:

  • Promoure la cultura gastronòmica.
  • Difondre i promoure el coneixement, la investigació i el gaudi de la gastronomia local, nacional i internacional.
  • Fomentar el desenvolupament professional.
  • Donar suport a la formació i capacitació de xefs, cuiners, sommeliers i altres professionals relacionats amb la gastronomia tradicional, amb l’objectiu de millorar les seves habilitats i coneixements, enfocat a la població sahrauí.
  • Organització d’esdeveniments i activitats gastronòmiques i sahrauís.
  • Desenvolupar projectes de cooperació internacional al desenvolupament, principalment relacionats la cultura gastronòmica sahrauí, encara que també abordant temes de nutrició i altres aspectes per millorar la salut del poble sahrauí.
  • Fomentar l’Economia Social i Solidària.
  • Defendre la qualitat dels productes alimentaris.
  • Preservar les tradicions culinàries.
  • Col·laboració amb altres entitats.
  • Responsabilitat social.
  • Promoure la inclusió social a través de la gastronomia.
  • Sensibilitzar sobre la situació del Sàhara Occidental a través de la gastronomia.
  • Per aconseguir les seves finalitats, l’associació duu a terme les activitats següents:
  • Desenvolupar activitats econòmiques de tota mena encaminades a la realització dels seus fins oa aplegar recursos amb aquest objectiu.
  • Adquirir i posseir béns de tota mena i per qualsevol títol, així com celebrar actes i contractes de tot gènere.
  • Promocionar la cultura gastronòmica organitzant actes, publicacions, creant repositoris i col·laborant amb mitjans de comunicació.
  • Organitzar activitats formatives, programes de mentoria i pràctiques en establiments gastronòmics.
  • Organitzar fires, festivals i altres activitats lúdiques per promocionar la cultura gastronòmica i la causa sahrauí.
  • Participar en projectes d’emprenedoria gastronòmica comunitaria en cooperatives i empreses socials fomentant les organitzacions de l’economia social i solidària i impulsant activitats formatives en economia social i solidària.
  • Defendre la qualitat dels productes alimentaris mitjançant la promoció de l’agricultura ecològica i l’ús de productes locals i sostenibles als esdeveniments i activitats culinàries, creació de campanyes de sensibilització sobre l’impacte ambiental de la producció, consum d’aliments i el malbaratament alimentari i l’establiment de xarxes de col·laboració amb prouctors locals per garantir la promoció de productes de qualitat i sostenibles.
  • Preservar les tradicions culinàries mitjançant la documentació i recopilació de receptes i tècniques tradicionals i realitzant diversos actes.
  • Establir acords de col·laboració amb altres associacions gastronòmiques, culturals, ONG’ i de l’Economia Social i Solidària, organitzar esdeveniments conjuntament i participar en xarxes internacionals afins.
  • Realitzar programes d’inclusió social a través de la gastronomia mitjançant capacitacions i ocupació gastronòmica adreçada a col·lectius vulnerables principalment sahrauís, creant projectes culinaris comunitaris i col·laborant amb institucions locals i ONG per implementar programes d’integració.
  • Sensibilitzar sobre la situació del Sàhara Occidental organitzant actes internacionals, participant o promovent projectes de cooperació al desenvolupament, desenvolupant projectes de sensibilització i educació per a la ciutadania.

Queda exclòs qualsevol ànim de lucre.

Font de la informació: Generalitat de Catalunya. Departament de Justícia, Drets i Memòria. Última actualització: 10/04/2025.

Altres associacions d’estrangers